M - N? Aneb švédské kuličky poprvé

11. března 2012 v 10:17 | Katka |  Dobrou chuť!
Díky mé mlsnosti a Jitčinu blogu vařím dnes poprvé švédké kuličky. Pročítala jsem různé recepty a jsou každý jiný. V některých není skoro žádné koření, dokonce ani ten typický kopr ne. Já jsem zvolila ten Jitčin, kde je koření hodně. A tak jsem po dlouholetém přemýšlení, jestli jsou kardamoM a kardamoN dvě různá koření nebo jen jedno, došla k závěru, že jedno a MOŽNÁ že jedním názvem se označuje rostlina a druhým to koření.
Každopádně už to u nás krásně voní a myslím, že to bude stejně i chutnat. Jen jsem zvědavá, jestli jeden člen rodiny, který hodně nerad koprovku, pozná, že v tom kopr je. Ale myslím, že ne.

Snědeno, pochváleno, mohu doporučit. Brusinky jsem dala rovnou do omáčky, místo zakysanky šlehačku.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 zuzana zuzana | 11. března 2012 v 15:39 | Reagovat

Výraz vejdumek znám, ale ani nevím, kde jsem ho slyšela prvně. Hodně čtu...tak na to asi nepřijdu. Skořápka je pevná, háčkováním ji nerozbijete. Já pak obháčkované natužila (použila jsem stejný způsob jako na tužení paličkované krajky), skořápku jsem rozbila, "kraslicí" protáhla stužku a výzdoba byla hotová. Také už mám několik let bíle obháčkovaná plastová vajíčka - raději ani nepočítat, jak dlouho už je mám. Objednala jsem si na Fleru popis na háčkované slepičky, líbí se mamce a tak bych jí chtěla udělat radost....snad něco do svátků stihnu - ani totiž nevím, kdy Velikonoce letos vůbec jsou. Musím se podívat do kalendáře....Zuzana - budu se těšit na pokračování Vašeho blogu.

2 Katka Katka | 11. března 2012 v 16:29 | Reagovat

Děkuju za hezký vzkazy.

3 Ivet Ivet | Web | 11. března 2012 v 19:31 | Reagovat

Tak poznal člen rodiny ten Kopr?
Určitě ne, zvláště jestli je to chlap!-:)
Kuličky vypadají lákavě, hned bych si je dala s vámi!-:)

4 Katka Katka | 11. března 2012 v 19:40 | Reagovat

[3]: Janě že nepoznal. Ale tvrdil, že má rýmu, tak ani neví, jestli to nějak chutná, že jen užívá ty křupající brambory.

5 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 13. března 2012 v 14:39 | Reagovat

Mńam, s těmi opečenými brambory to vypadá úžasně, hned se mrknu k Jitce na postup a snad je taky udělám.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama