Steaky zvané ďábelské řízky

18. března 2012 v 13:11 | Katka |  Dobrou chuť!
Neumím vařit steaky. Vždycky je mám jako podrážku.
Pouze "ďábelské řízky" se steakům podobají, jsou měkoučké a moc dobré.
Základem je maso. Musí to být vepřová kotleta. Bez kosti.
Plátky se naklepou a osolí. Pokud jsou z marketu, klepat se většinou nemusí, protože tam je krájejí tenké. Přes noc se naloží do této marinády:
3-4 vejce ušlehat vidličkou a přidat po 2 lžičkách sladké papriky, majoránky, mletého kmínu, kari, pepře, sojové omáčky, 3 stroužky lisovaného čsneku, 3 lžíce solamylu.
Smaží se jako minutka.
Takhle to vypadá:

A moc dobře to chutná.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jiřina Jiřina | E-mail | Web | 19. března 2012 v 0:04 | Reagovat

Ahoj Katko, řízečky vypadají opravdu dobře,zaujala mě marináda a určitě je vyzkouším. Jinak Ti přeji hodně blogových úspěchů.Líbí se mi tady.

2 Katka Katka | Web | 19. března 2012 v 22:33 | Reagovat

[1]: Ahoj, děkuju za návštěvu a komentář. Koukala jsem na tvůj blog. Funguje ti tam ta poradna? Měla bych dotaz.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama