Vítání jara po našem

25. března 2012 v 18:37 | Katka |  Dobrou chuť!
Jsme hraví a žraví. A naši kamarádi taky. Když se chceme hezky sejít, pobejt a pohrát, vždycky si k tomu dobře navaříme.
Příležitost se vždycky najde. Jednou se loučíme s létem, pak se někdo odněkud vrátil nebo se naopak někam chystá a je potřeba mu popřát šťastný návrat...a dnes jsme vítali jaro.




S dcerou jsme vytvořily celé JARNÍ MENU:

Předkrm - Pažitkové palačinky s bylinkovou náplní

http://www.apetitonline.cz/recepty/7141-pazitkove-palacinky-s-jemnou-bylinkovou-naplni.html

Polévka koprová s nazdobeným vajíčkem - se snědla tak rychle, že jsem ji nestihla vyfotit. Ale na té nic není, to umí každý. Vtip byl jen v tom ozdobeném vajíčku, aby to bylo barevné.

Hlavní chod - Telecí pečeně na rozmarýnu, hráškové pyré a pečené brambory - z vlastní hlavy a dopadlo to moooc dobře. Telecí kýtu jsem osolila, opepřila, protkla slaninou a mrkví, zbytek slaniny a mrkve a jednu malou cibuli jsem položila na dno pekáče. Na to jsem uložila kýtu, posypala rozmarýnem, trošku podlila a pekla hodně pomalu asi dvě hodiny. Pak jsem do výpeku nasypala drobenku z hladké mouky a másla, přidala trošku bílého vína a nechala odkryté provářet a pečeni zezlátnout z obou stran. Poté jsem maso vyjmula a výpek rozmixovala.


Hráškové pyré je velmi jednoduché, efektní pro svou barvu a moc dobré. Mražený hrášek se krátce povaří, osolí, malinko opepří, přidá se trošku máty a rozmixuje se spolu se smetanou ke šlehání. Ve skutečnosti je barva mnohem jedovatější než na fotce, je to křiklavě zelené.
Naše oblíbené pečené brambory jsem dřív dávala péct syrové, což dlouho trvá. Teď je uvařím, když to uhlídám, tak ne úplně do měkka, pak je vložím na plech, poliju rozpuštěným máslem a zprudka nechám v troubě zezlátnout.

Dezert - créme bruleé, francouzský venkovský koláč a ledová káva.



Vše prokládáno dobrým vínem, pivem, vodou, jak komu libo.
Pak následovalo velké funění, krátký odpočinek a dlouhý kroket. To abychom lépe tráviliUsmívající se



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ivet Ivet | Web | 25. března 2012 v 19:58 | Reagovat

Sakra - takhle vítat Jaro - to je náádhera.-:) To kdyby vědělo, už by tu zůstalo, ale hlásí na příští víkend sněžení, takže..., tohle posvícení budete muset ještě nejméně jednou zopakovat!-:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama