Bramborový knedlík, velikonoční nádivka

8. dubna 2012 v 19:39 | Katka |  Pro Jarušku aneb poraďte, sousedko
Čeho je moc, toho je příliš.

Moje mamka dělala vždy jen bramborové knedlíky, proto já jsem je jako dítě neměla ráda a naopak jsem milovala houskové.

Občas bereme jídlo z vývařovny.

Bramborový knedlík mé mamky a ten z vývařovny jsou dva protipóly. Mámim byl nadýchaný, kyprý, "hrubozrnný" až se někdy rozpadal. Hromadně vařený knedlík je naopak tuhý, mazlavý, pro mě nechutná brzda. Podstata je v tom, zda se používá mouka, krupička nebo hrubá krupice. Už je jasné, kdo ze zmiňovaných co používá. Já volím po létech zkušeností kompromis - půl na půl dětskou krupičku a hrubou krupici. Nemám-li něco z toho, přidám tu hrubou mouku, ale alespoň část krupice tam musí být. Jinak knedlík raději ani nedělám.
(Ta díra by v knedlíku samozřejmě být nemusela.Nerozhodný)

A co vy? Mouka nebo krupice?


Velikonoční nádivka - letos je prima, že všechny bylinky, které do ní dávám, už narostly. Poznáte všechny čtyři?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Š Š | Web | 8. dubna 2012 v 19:42 | Reagovat

hmmm, mňam :)

2 ^^Brooke BrokenSmile<3 ^^Brooke BrokenSmile<3 | Web | 8. dubna 2012 v 19:43 | Reagovat

bezva :)

3 Kájule :) Kájule :) | 8. dubna 2012 v 19:48 | Reagovat
4 Katka Katka | 8. dubna 2012 v 19:51 | Reagovat

[3]: Taky dobrý.

5 Ivet Ivet | Web | 8. dubna 2012 v 21:20 | Reagovat

Já? Ani mouka, ani krupice - já tu kachničku z obrázku vedle knedlíku!-:))

6 Katka Katka | 8. dubna 2012 v 21:30 | Reagovat

[5]: Protože kachna BEZ knedlíku je dietní, že jo? Takovou dietu taky můžu :)

7 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 8. dubna 2012 v 21:34 | Reagovat

Ahoj , díky za návštěvu u mne .
Já používám buď hrubou mouku , nebo dětskou krupičku ( většinou ). Kačenku jsem dneska dělala taky , ale k tomu knedlík houskový a zelí . Nádivka byla včera . Bylinky jsem poznala jen tři. Máš tam libeček , pažitku , kopřivy a to poslední nevím . Stydím .

8 Katka Katka | 8. dubna 2012 v 21:37 | Reagovat

[7]: Ahoj, ráda si u tebe počtu. Čtvrtá je obyč. petržel vyrašená na zbytku kořene.

9 Alis Alis | Web | 9. dubna 2012 v 9:23 | Reagovat

Ahoj, já taky dávám půl na půl krupička a hrubá mouka!! Bramborový jsou prostě bramborový!! a kachničku bych si taky hned dala.....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama