Jak do nich dostat zeleninu?

28. dubna 2012 v 14:36 | Katka |  Pro Jarušku aneb poraďte, sousedko
Všichni to víme, že zelenina je zdravá. Já s tím problém nemám. Ani v nejmenším. Zeleninu mám moc ráda a snad víc upravenou než čerstvou. Ale vždycky to tak nebývalo. Ze všech druhů zeleniny jsem měla nejraději okurky a kedlubny. Špenát? Dušená mrkev? Zelené fazolky? Brokolice za mého mládí nebyla, ale patřila by tam taky. FůůůjNerozhodný , říkala jsem stejně jako ostatní děti. A dnes tohle všechno patří k mým oblíbeným pokrmům. Tak to vařím, Šárka si se mnou pochutnává, Eliška trpí a manžel to nejčastěji hodnotí jako "zvláštní". Zvláštní je obyvkle to, co mu moc nechutná, ale nechce mě naštvat.

Je ale pár zeleninových jídel, která už i oni dva sní snad dokonce i s chutí. Patří tam dušená mrkev (pokud je k ní dobré maso, tak to vůbec nemá chybu), některé zeleninové pomazánky, lečo....

Dnes jsem "nacpala zeleninu" do karbanátků. Kapustových. Kapusta v nich ale tvořila tak 20 %, zbytek bylo opravdové maso. Mně to chutnalo už syrové, hotové pak tolik, že mě popadl známý vlčí hlad, byla bych jich spráskala pět....obědvali jsme s manželem sami a co myslíte?


"Co je v těch karbanátkách?"
"Kapusta."
"Aha, mně to přišlo takový zvláštní." (Ale snědl jich pořádnou porci.)

Že jich ještě hodně zbylo? Nevadí. Večer přijede Š ze studií, po zkoušce, vsadím se, že té bude úplně jedno, jestli v nich je nebo není kapusta.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Naďa Naďa | Web | 28. dubna 2012 v 15:46 | Reagovat

Můj muž zase říkával, bylo to dobrý, ale už to nevař. :-)
Kapustové karbanátky jsou vynikající. Já jsem kdysi udělala hrachové karbanátky, nebyly špatné, ale u jsem je po druhý jsem je už nedělala :-)

2 tichaposta tichaposta | 28. dubna 2012 v 17:49 | Reagovat

To je skvělý nápadad přidat do karbanátků kapustu. Už je zkoušela vylepšit, houbama, nebo do nich najemno nakrájím zelenou papriku, ale s kapustou jsem to ještě neprubla. Tak příště. ;-)

3 Jarka Jarka | Web | 28. dubna 2012 v 17:51 | Reagovat

Opravila jsem si jméno a web adresu. :-D

4 Jarmila Jarmila | Web | 28. dubna 2012 v 19:49 | Reagovat

Kapustové karbanátky já ráda.

5 Brave Tangerine Brave Tangerine | Web | 29. dubna 2012 v 8:50 | Reagovat

Já zeleninu jím ráda už od dětství, mnohem víc než maso..:) A kapustové karbanátky jsou skvělé, když je jím já, kapusta v nejlepším případě tvoří 100% karbanátku a když je konzumuje někdo semnou tak asi 70% :) :P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama