KOKA řezy

21. dubna 2012 v 20:06 | Katka |  Dobrou chuť!
KOKA řezy jsou výtečné a na přípravu velmi jednoduché. Krém chutná jako pařížský.

Těsto: ušleháme sníh z 6 bílků, do něj zašleháme 200 g krupicového cukru, 6 žloutků, 200g polohrubé mouky a nakonec 6 lžic studené vody. Upečeme na plechu.

Krém: KOKA sušenky rozmixujeme, zalijeme kelímkem šlehačky a necháme prosáknout a nabobtnat. Poté ušleháme 100 g másla se 2 lžícemi moučkového cukru a postupně zašleháme KOKA hmotu.

Krém natřeme na těsto, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Těsto používám i na piškotovou roládu. Je velmi vláčné, při rolování nepraská. Nejvíc si cením toho, že se vše šlehá v jedné nádobě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 22. dubna 2012 v 8:17 | Reagovat

Ahoj Katko, tak tenhle recept si hned tisknu. Pamatuju si, že koka řezy kdysi dávno dělávala moje maminka byly výborný. Takže tyhle Tvoje vyzkouším a pak dám vědět, jak jsem dopadla:)

2 zuzana zuzana | 22. dubna 2012 v 19:21 | Reagovat

Koka řezy znám a peču již mnoho let. Jinak máme doma ještě jeden oblíbenější krém - v páře se šlehají 3 celá vejce, cukr a kakao do zhoustnutí a vychladlá pěna se zašlehá do másla - na ořechový piškotový korpus nemá chybu. Je to původně recept na nugátový dort a v posledních letech jiný skoro nepeču.

3 Katka Katka | 22. dubna 2012 v 19:38 | Reagovat

[2]: Kolik čeho? CUkru, kakaa, másla. Vypadá to moc dobře, jen to šlehání v páře nemiluju. Vždycky na mě cáká ta horká voda, asi jsem nenašla ještě vhodnou kombinaci hrnců. Ale zkusím to.

4 zuzana zuzana | 28. dubna 2012 v 14:47 | Reagovat

Správný dotaz - s odpovědí to bude horší - krém dělám odhadem - na tři vejce asi tři lžíce kakaa a podle chuti cukr - z této dávky pak zašlehat do 250 g másla - v případě potřeby lze přidat moučkový cukr - ale u nás raději méně sladké. šlehám v tzv. pískláku - hrned na sváření mléka - sice pěna déle chladne, ale odpadají veškeré problémy na sporáku - ventil, který hvízdá jsem raději vyndala - nepotřebuji "hudební" doprovod. Když je doma syn, dělám pěnu z více vajec - je dobrá i samotná. Zkusím se podívat, zda někde nenajdu gramáže surovin. Hezké slunečné odpoledne. Zuzana

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama