Dietní dobrota - I.

21. května 2012 v 18:30 | Katka |  Dobrou chuť!
Pomaloučku nastává období, kdy je dostatek zeleniny a tak si můžeme s Šárkou vařit naše lehká a přitom dobroučká jídla.
Dnes to byla moje fantazie z kapra:

Pekáč vymažeme máslem, na něj rozprostřeme nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, cibuli, pórek, rajčata, papriky, osolíme, okořeníme dostupnými bylinkami (dnes saturejka a libeček, jindy oregano, tymián, podle toho, co je).
Poklademe porcemi kapra, které jsme osolili, pokapali citronovou šťávou a rovněž okořenili, na každou porci plátek másla.
Pekla jsem to 30 min zakryté a 20 min odkryté.

Příloha: na pánvi na rozpáleném oleji jsem orestovala propláchnutou rýži, poté přidala sůl, libeček, čtvrtky cibule, 4 hřebíčky, zalila vařící vodou a dusila do změknutí.

Porce kapra jsem z pekáče vyjmula, rýži smíchala se zeleninou a navrch vrátila kapra. Protože musím vařit na druhý den, takto je zítřejší oběd připraven v krabici.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Amelie Amelie | Web | 22. května 2012 v 0:16 | Reagovat

Kapr? Tak to nemusím. Zvládnu ho jednou za rok na vánoce.

2 Jarka Jarka | Web | 22. května 2012 v 8:01 | Reagovat

Kapříka mám moc ráda a na rozdíl od máho manžela, který ho musí mít zásadně obalovaný, mě chutná jen pečený v troubě na másle a kmíně. Tato varianta se mi moc zamlouvá a určitě ji vyzkouším.

3 Alis Alis | Web | 22. května 2012 v 17:18 | Reagovat

Ahoj Katy, kapra bych si taky dala:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama