Romantický víkend - sobotní večer

21. června 2012 v 3:00 | Katka |  Cestování
Uf!
Taky jste ze sobotnho výletu tak unavení?
Já rozhodně víc z psaní o něm něž přímo z něj.
Ale jak jsem avizovala, den ještě neskončil, ještě zbývá večer.
Ne, nepozvu vás do ložnice, ale na večeři.
V ceně voucheru totiž byla večeře o třech chodech.

Než začneme konzumovat, musím představit jídelnu Švejk restaurantu. Jídelna je označována jako Haškův salonek a svými dekoracemi připomíná autora na fotografiích, ladových ilustracích a mnoho předmětů (židle, vázičky, solničky, příbory...) je zdobeno ladovým obrázkem Švejka. Nevím proč, zda souvislost je jen s krajem, do kterého je umístěn Švejkův děj, ale je tu příjemně.




Tenhle obrázek je potřeba studovat podrobně...(na to je ale fotka z mobilu málo zřetelná) každá z postaviček má svůj výraz a svoje nezastupiltelné místo v té skrumáži.


Menu


"opravdová" domácí paštika z kuřecích jater, křupavá bagetka, brusinky
grilovaný kuřecí steak s vinnou omáčkou, glazované kaštany, mačkané brambory
dezert - sorbet z černého rybízu (čili rybízová zmrzlina se šlehačkou)
znojemské víno



A pak už pac a pusu a spát...
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MirekČ MirekČ | Web | 21. června 2012 v 7:02 | Reagovat

Trochu mě v dnešní době mate, že se steak (stejk) říká i tomu, co je z drůbežího masa. Já si vždy představoval steak jako něco, co je výhradně z hovězího a to buď ze svíčkové nebo z vysokého roštěnce. Už vepřový steak mi připadal nepatřičný. :-(

2 Yana Yana | E-mail | 21. června 2012 v 7:44 | Reagovat

To si psala ve tři ráno, no teda. Mimochodem se mi moc líbí styl jakým píšeš. A ty dobroty a ty fotky. No měli jste se moc krásně (-:

3 Katka Katka | 21. června 2012 v 8:06 | Reagovat

[1]:To tě matu asi jenom já:) Ono se to nejspíš jmenovalo jinak. Díky za nový poznatek.

[2]: To jsem jenom publikovalal ve tři ráno a u toho nemusím být vzhůru. Nicméně kvůli bouřce jsem byla vzhůru ve dvě:)

4 Jarka Jarka | Web | 21. června 2012 v 11:27 | Reagovat

Prostředí v restauraci, bylo vskutku moc přijemné a papu, muselo být vynikající, vše co jsi napsala i zdokumentovala na talíři, bych si s chutí dala. Mňam!

5 zuzina zuzina | 21. června 2012 v 11:53 | Reagovat

Děláš mi chutě, ještě, že za chvíli bude oběd....ale díky za krásný článek.

6 Katka Katka | 21. června 2012 v 12:58 | Reagovat

[1]:Už jsem to z fotky vyluštila - šťavnaté grilované kuřecí prso to bylo, omáčka z vína Kagor (fortifikované dezertní moldavské víno).

7 Babeta Babeta | Web | 21. června 2012 v 13:34 | Reagovat

No to věřím, že jsi unavená více z toho popisování a vkládání fotek, než z výletu samotného, já to mám totiž stejně... :-D
No tedy, to jsem si ale udělala chutě nad tím menu, které jste tam měli... Bylo to taky tak dobré, jak se to báječně nazývá a báječně vypadá na těch fotkách?
Restaurant má příjemnou image :)
Já to dělám tak, že když mám čas, napíšu víc článků najednou a pak jen načasuju zveřejnění. Na každý den něco. Jinak bych nad Blogem a Blogy ostatních asi trávila svůj volný čas :)

8 Babeta Babeta | Web | 21. června 2012 v 13:34 | Reagovat

Veškerý volný čas :)

9 Katka Katka | 21. června 2012 v 13:55 | Reagovat

[7]:Máš pravdu, blog je kromě všeho jiného taky pěkný žrout času.
Bylo to dobré, pečlivě připravené, profesionálně servírované....už jen otvírání vína spolu s degustací byl zážitek....prostě profi obsluha, ale zároveň příjemná.Člověk měl opravdu pocit, že jsou rádi, že nás mohou hostit a obsluhovat.

10 Alis Alis | Web | 21. června 2012 v 17:37 | Reagovat

Ahoj Katy, určitě to i dobře chutnalo!!

11 Amelie Amelie | Web | 22. června 2012 v 18:52 | Reagovat

Vypadá to tam hezky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama