Fašírka s banánovou bábovkou :)

26. října 2014 v 19:24 | Katka |  Dobrou chuť!
Lidé mají chutě různé, ale my jsme opravdu nejedli fašírku a nepřikusovali jsme k ní bábovku. To jen plním slib, že když se povede....tak to dám do placu.

Dosud jsem si myslela, že sekaná a fašírka jedno jsou. V přestávkách mezi hrami na bowlingu jsme si se spoluhráčkou vykládaly a jako obvykle se řeč stočila na jídlo. Kdo vaří téměř denně, uvítá každý nový osvědčený tip, aby si tu šichtu zpestřil. A tak jsem se dověděla, že její maminka nedělala sekanou, ale fašírku, do které dávala jak mleté syrové (vepřové) maso, tak mletou vařenou slepici a mleté vařené uzené. Slepici mám v mrazáku svoji, náhodou tam byla i uzená žebra, takže mi nic nebránilo, abych to vyzkoušela. Jen jsem ještě nahlédla na internet a nechala se inspirovat náplní z vařeného vejce a kyselé okurky.Kořenila jsem běžně - sůl, pepř, mletý kmín, majoránku, cibuli, česnek. Pro spojení jeden rohlík zvlhčený mlékem a 3 vejce. Protože jsem měla obavy, že se to celé rozjede (vejce mi totiž záhadně lezla ven, potřela jsem šišku bílkem a pekla hodinu zabalené v alobalu a pak ještě do správné barvy odkryté. Chuť této fašírky je opravdu jiná než u sekané, kterou jsem dělala dosud. Uzené to provonělo. Konzistence je jemná, pěkně to drží pohromadě. To asi tím vařeným masem. Stojí to za vyzkoušení.


Na banánovou bábovku jsem měla chuť já. Jen jsem zapomněla, podle jakého receptu jsem ji pekla naposledy, když se podařila. Z několika receptů na netu jsem si vybrala jeden a trochu si ho upravila do této podoby:

- hrnek cukru krupice a 1 vanilkový cukr jsem utřela se 4 žloutky
- přimíchala jsem 2 rozmačkané banány
- postupně vmísila 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje, hrnek mléka

Těsta bylo tolik, že by z formy při pečení vyteklo, tak jsem upekla dvě menší bábovky. Do dnešního večera nezbyl ani kousek Mrkající
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 26. října 2014 v 19:42 | Reagovat

Já vcera delal podobnou hrníckovou s hruskami, ale z hladké mouky.
Jednou jsem delal z polohrubé a málo mi vykynula. ;-)

2 Katka Katka | 26. října 2014 v 20:03 | Reagovat

[1]: S hruškami? Ta musela být taky voňavá a dobrá.  Ty hrušky se tam strouhají nebo krájejí nebo je to rozmačkaný kompot?

3 Jarmila Jarmila | Web | 26. října 2014 v 21:08 | Reagovat

Katko, obojí je báječná bašta. :-)
Sekanou s uzeným masem jsem ještě nezkoušela.

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 26. října 2014 v 21:19 | Reagovat

Fašírku bych ráda ochutnala, vypadá moc dobře a chutná určitě ještě lépe. Ale dělat nebudu. Nemám na ni doma nic a vše shánět a připravovat, na to jsem líná, přiznám to. Banánová bábovka jsitě byla dobrá a vláčná. Dělám podobnou buchtu, ale bez banánů, s banány bude určitě chutnější a voňavější. :-)

5 Janka Janka | Web | 26. října 2014 v 21:28 | Reagovat

I když nejsem "masařka", tak fašírka-sekaná vypadá lákavě. Škoda, že jsi nevyfotila tu banánovou bábovku. Na tu bych měla zálusk. :-)

6 Ajka Ajka | Web | 27. října 2014 v 0:05 | Reagovat

Dala bych si obojí ;-)

7 Jarka Jarka | Web | 27. října 2014 v 9:12 | Reagovat

Fašírku jsem ještě nedělala, ale dělává ji moje mamka a pokud si dobře pamatuji, tak ji dělá z bůčku a nemá ji ve tvaru šišky, ale jen jako jakousi hmotu v konzistenci kaše. Není to moc vzhledné, ale chuťově výborné. :-P Za recept na banánovou bábovku děkuji, určitě vyzkouším. ;-)

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 27. října 2014 v 9:49 | Reagovat

Na tu fašírku jsi mě chytla. Jak se dostaneme ven, koupím potajmu co je potřeba a udělám. Pak budu čekat, co strávník na to. Jenže asi to sbácá po kusech a ani nestačí ochutnat :-)

9 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. října 2014 v 18:29 | Reagovat

Fašírka se ti tedy opravdu povedla, Katko, kousek bych si dala. ;-)
Škoda, že jsi nevyfotila bábovku, zajímalo by mě, jak vypadala. :-)

10 Katka Katka | 27. října 2014 v 18:52 | Reagovat

[3]: Jednou je všechno poprvé :-) Zkus, neprohloupíš. JE to dobré.

11 Katka Katka | 27. října 2014 v 18:53 | Reagovat

[4]: Ó, to já nejsem líná si uvařit :-)
Ale jen když mám na něco chuť. Někdy je to opravdu otrava, když člověk neví co a radu nedostane. "Uvař, co chceš, všechno je dobrý." :-?

12 Katka Katka | 27. října 2014 v 18:54 | Reagovat

[5]:[9]:  No, nevyfotila. Ale vypadala úplně obyčejně. Chutnala ale výborně - jemná, vláčná a voňavá.

13 Katka Katka | 27. října 2014 v 18:55 | Reagovat

[6]: Jako že by se nechala pozvat, co? Tak jestli to máš k nám blízko - jsi zvána. Musíš ale dát včas vědět, abych ti měla co podat.

14 Katka Katka | 27. října 2014 v 18:56 | Reagovat

[7]: A nebyla ta kaše HAŠE? Jednou jsem ji dělala, je to fakt nehezký, ale dobrý. No, ale ten názor jsem měla jen já. :-?

15 Katka Katka | 27. října 2014 v 18:57 | Reagovat

[8]: No, taky bych řekla, že to oceníš spíš ty než on ;-) Ale proč si neudělat radost?

16 pavel pavel | Web | 28. října 2014 v 10:23 | Reagovat

[2]: Cerstvé hrusky, ale byly dost tvrdé k jídlu, tak mne napadlo je dát do buchty a tam opravdu zmekly. :-D

17 Daniela Daniela | 28. října 2014 v 15:17 | Reagovat

[14]:Aj ja si myslím, že to mohlo byť hašé. Zvykla som ho robievať, kým boli ešte deti malé. Im som do toho to mäso dokonca mixovala.
Fašírky mám rada - ale bez údeného mäsa. Volám rovnako tie, ktoré sa tvarujú do malých guliek a aj tie, ktoré sa pečú v trúbe takto v kuse. Kedysi som už robila aj s vajíčkom, ale to bolo veľmi dávno. Teraz som sa začala orientovať len na rýchle a menej prácne jedlá :-)

18 pizlik1 pizlik1 | E-mail | Web | 2. listopadu 2014 v 17:03 | Reagovat

Bábovka z banánů, to mě láká.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama