Báječný krámek s čokoládou

17. března 2015 v 5:43 | Katka |  Knížky
Jenny Colganová (*1972 Skotsko) vystudovala edinburgskou univerzitu, pracovala ve zdravotnictví i jako kreslířka komiksů a sólová komička. Od r. 2000, kdy napsala svoji první knihu, se věnuje psaní. Je považována za královnu britské literatury pro ženy. Žije ponejvíce ve Francii, často navštěvuje Londýn.


To vše se odráží v Báječném krámku s čokoládou. K tomu trochu exotiky - prostředí, kde se vyrábí (průmyslově) a pečlivě připravuje (malý krámek) čokoláda, hodně romantiky (místy nelogické) a životní milníky, se kterými se potkáváme všichni, všichni jsme jimi ovlivněni a musíme je řešit, jsou prubířským kamenem naší osobnosti (vztahy rodič x dítě-životní cesta, čas těžké nemoci a umírání, navazování vztahů a naše domněnky, happy end....). A kontrast mezi způsobem života a jeho atmosférou v malém skotském městečku a Paříží....chvílemi si romantická dušička vzdychne "to bych chtěla prožít."

Sem tam mě to rozčilovalo, ale zase ne natolik, abych knihu odložila a nedočetla.

Na poslední stránky autorka vložila bonus v podobě odzkoušených čokoládových receptů. Já (možná) vyzkouším nejlepší z horkých čokolád (až budu chít udělat radost jedné z dcer) a nebo čokoládovou pěnu (hodila by se pro blížící se "jarní kamarádské vaření - vítání jara").
Pokud se povede a bude chutnat, pochlubím se Usmívající se.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 17. března 2015 v 8:10 | Reagovat

Tak se nám potom pochlub, horkou čokoládu miluje i moje vnučka.A čokoládová pěna by se taky hodila. Počkám na tvé zkušenosti. ;-)

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 17. března 2015 v 8:22 | Reagovat

Věřím, že se dožiješ nadšení nad čokoládovými mňamkami. Potom dám recept sousedě-cukrářce a možná pak i olíznu a budu mít z tohoto článku i sladký užitek. Přeji další pěkné čtení :-)

3 pavel pavel | Web | 17. března 2015 v 9:20 | Reagovat

Pravě na zklidnění sis měla dát tu čokoládu. :-D

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 17. března 2015 v 13:42 | Reagovat

Mám hloupý zvyk v knížkách přeskakovat rozvláčné pasáže nebo to, co mě rozčiluje.
Potom chybí návaznost, samozřejmě. :-?
Tahle knížka se mi jeví jako čtivá i jedlá.
Jak je někde čokoláda, jsem v sedmém nebi.
Budu pátrat v naší knihovně. ;-)
Těším se, že vyzkoušíš recepty, už teď se olizuju, Katko! :-P  :-D

5 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 19. března 2015 v 13:53 | Reagovat

Můj brácha má oblíbeného autora, už nevím, kterého, psal detektivky, ale detektiv byl vášnivý gurmán a napínavý dej byl protkán recepty. A tedy báječnými recepty, protože brácha se je také rozhodl vyzkoušet. A tím si ho autor ještě více získal. :-)

6 Katka Katka | 19. března 2015 v 14:28 | Reagovat

[5]: Tak to bys mohla zjistit, který autor to byl :-)

[1]:[2]:[3]:[4]: Já na čokoládu jako tabulkovou moc nejsem. Teda spíš vůbec. Čokoládové moučníky a pěnu a tekutou - to jo, to mi chutná. Tak uvidím, jak to dopadne.

7 pizlik1 pizlik1 | E-mail | Web | 19. března 2015 v 17:15 | Reagovat

Čokoládou já nikdy nepohrdnu. Jsem ale spíš na tabulkové a nebo čokoládové pěny. :-)

8 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 19. března 2015 v 19:00 | Reagovat

[6]: napíšu bratrovi. :-)

9 Hela* Hela* | 27. března 2015 v 16:31 | Reagovat

Hned dnes večer se na ní vrhnu. Včera jsem si jí půjčila v knihovně :-)  :-)  :-)

10 Katka Katka | 28. března 2015 v 5:44 | Reagovat

Ta ti přeju hezké počteníčko.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama